Kunstnacht Nijmegen 2023

  • Evenement

Introdans presenteerde speciaal voor de Kunstnacht Nijmegen op 16 september 2023 The Pink Panther Party-dance along in samenwerking met Open Source Radio.

Kunstnacht Nijmegen 2023

The Pink Panther Party - dance along x Open Source Radio

Introdans presenteerde speciaal voor de Kunstnacht Nijmegen op zaterdag 16 september 2023 The Pink Panther Party-dance along in samenwerking met Open Source Radio.

Welkom in the Safe Space van The Pink Panther Party- dance along! 

Introdans neemt je met een swingende activiteit mee naar de tolerante discocultuur van de jaren 70.  Het publiek had moeite stil te blijven zitten tijdens de Introdansproductie Pink Panther Party van choreografen Adriaan Luteijn en Chantal de Vries en was dé jubileumhit van het inmiddels vijftigjarige Introdans. 

De voorstelling nam het publiek mee in een safe space waar de bonte cast van 20 dansers een diverse afspiegeling van de mensheid vormde. Dansers van Introdans stonden op het toneel met bijzondere gasten en performers uit  andere dansgemeenschappen, zoals urban, showdans, funk en hiphop

Ze maken nu plaats voor jullie! Lees meer hieronder.

Dansfilm The volume in the flatness

In de vide van Doornroosje wordt tijdens de kunstnacht een dansfilm van Introdans vertoond van Introdansers Jurriën Schobben en Alberto Villanueva.

The volume in the flatness is een dansfilm over Johannes Sebastian Bach, over de man achter de componist. Met een bijna letterlijke kijk in zijn hoofd en gedachten komen drie aspecten uit zijn leven aan bod. Zijn verlangen naar perfectie, zijn eigenwijsheid en zijn doorzettingsvermogen.

The Pink Panther Party – dance along x Open Source Radio

Als bezoeker van The Pink Panther Party – dance along betreed je bij binnenkomst meteen de dansvloer. Het Interactie-team van Introdans neemt je in vliegende vaart mee in twee scènes uit de voorstelling en jij bent het stralend middelpunt.

Het maakt niet uit hoe je fysiek is, want deze dansactiviteit is toegankelijk voor iedereen van jong tot oud en wordt ter plekke aan de crowd aangepast. The Pink Panther Party- dance along is de ideale gelegenheid om je opa, je tienernichtje, je buurman in zijn rolstoel mee te nemen of je vriend van de bank te trekken naar the Safe Space van The Pink Panther Party- dance along! 

Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met Open Source Radio.

Dansfilm The volume in the flatness

De dansers of lichamen in de film laten zien dat Bach vaak werd tegengewerkt. Niet alleen van buitenaf maar ook zeker door zichzelf. Deze demonen werkten tegen hem maar creëerde hij hierdoor het mooiste werk. Deze tegenstrijdigheid is een terugkerend thema in het leven van Bach. Introdansers en filmmakers Jurriën Schobben en Alberto Villanueva onderzochten dat dualisme. Er wordt wel gezegd dat Bach volume bracht in de klassieke muziek, die voor die tijd heel vlak was. De film volgt geen rode draad maar meer de chaotische gedachten van een genie. Zijn uitspraak ‘Ik ken de waarheid door het feit te accepteren dat ik niks weet’, laat zien dat Bach altijd op zoek was naar perfectie, maar de tragiek is dat hij waarschijnlijk nooit doorhad hoeveel perfectie hij leverde. Hij veranderde de muziekgeschiedenis voor altijd, hij creëerde volume in de vlakheid.

Blijf op de hoogte