Dans Speciaal 2024

Voor kinderen in het speciaal onderwijs

  • Primair (speciaal) onderwijs

Dans Speciaal 2024

Onder de noemer Dans Speciaal werkt Introdans langdurig samen met de onderwijskoepel voor scholen in het speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs en speciaal voortgezet onderwijs in Gelderland. Introdans en De Onderwijsspecialisten zijn daarmee gezamenlijk voortrekker in het realiseren van bijzondere danssprojecten voor het speciaal onderwijs.

In 2023 hebben we de succesvolle dansprojecten Introdans In da House en On Stage gerealiseerd en hier gaan we in 2024 mee door.

Meedoen?

Werk je op een school van De Onderwijsspecialisten en wil je graag komen met je groep neem dan contact op met De Onderwijsspecialisten, Sarah Mensink, email: sarah.mensink@deonderwijsspecialisten.nl

Introdans In da House 2024

Na de kerstvakantie In januari en februari 2024 bezoeken de leerlingen van de Onderwijsspecialisten de studio’s van Introdans in Arnhem. Ze worden actief betrokken bij het maken van een korte dansvoorstelling.

Van 15 januari t/m 8 februari 2024 bieden Introdans en De Onderwijsspecialisten in het kader van de Rijke Leeromgeving een serie workshops aan (twee tijdsloten per dag) in de studio’s van Introdans.  Tijdens Introdans Speciaal in da house, dompelen we de leerlingen (vanaf 10 jaar en ouder) van De Onderwijsspecialisten helemaal onder in de wereld van de dans. Naast dans en beweging, komen alle facetten van het dans maken en het dansbedrijf aan bod: de danser en de repetitor, de technicus (licht, geluid, techniek), decor en kostuums en haar en make-up. Kortom alles wat komt kijken bij het maken van een dansvoorstelling. De leerlingen gaan zelf aan de slag en leren hoe mooi en verrijkend dans kan zijn. Want iedereen kan dansen – is het motto van Introdans!

Introdans On Stage 2024

Enthousiaste leerlingen kunnen zich daarna opgeven om mee te doen aan het theaterweekend On Stage. Tijdens een danstheaterweekend op 15 en 16 maart 2024 in Theater a/d Rijn in Arnhem.

Introdans werkt al jarenlang samen met de Onderwijsspecialisten voor diverse projecten voor het speciaal onderwijs. Het effect daarvan op de leerlingen van het speciaal onderwijs en hun omgeving (én op Introdans!) is groot. We zijn belangrijke partners voor elkaar en met Introdans Speciaal in da House gaan we een nieuwe fase in van onze bijzondere band. Het In da House project loopt nog drie jaar door.

Bekijk hier de video van de Gelderlander over In da House: On Stage van vorig jaar.

Blijf op de hoogte