In da House 2023

Voor kinderen in het speciaal onderwijs

  • Primair (speciaal) onderwijs

In da House 2023

Introdans In da House

Introdans In da House is een project voor leerlingen van het Speciaal Onderwijs waarbij ze in kleine groepjes een kijkje komen nemen in het bedrijf van Introdans. Leerlingen stappen een dag in de schoenen van een technicus, decorontwerper, kostuumontwerper en danser. We laten het werk vanuit verschillende perspectieven zien en ervaren. De leerlingen helpen op het kostuumatelier, worden onderdeel van de techniekploeg, en zitten voor de spiegel bij een visagist. Tot slot worden de deelnemers door een choreograaf uitgedaagd om zelf in actie te komen.

Introdans is trotse koploper in het verbinden van werelden en met dit unieke concept wordt dat weer bewezen. Dit doen wij in samenwerking met De Onderwijsspecialisten.

Introdans On Stage

Uit alle groepen die mee hebben gedaan aan In da House zijn een aantal enthousiastelingen uitgenodigd om mee te doen aan een speciaal weekend waarin in twee dagen een voorstelling wordt gemaakt en opgevoerd. In Theater de Leeuw in de Arnhemse wijk Klarendal hebben deze kinderen met een beperking één weekend les gekregen in dans, techniek, kostuum en visagie. De leerlingen vinden het fantastisch. “Na de voorstelling lopen ze een stuk zelfverzekerder de deur uit!”, weerklinkt het bij de leiding.

Bekijk hier de video van de Gelderlander over In da House: On Stage.

Extra informatie

Leerlingen van de scholen De Ziep, De Ommezwaai, De Wegwijzer, Vierbeek/ De Vaart, De Brouwerij (SO), Het Barriet, Het Briant, Gentiaan College, De Fonkel, De Toekomst, Anne Flokstraschool, Het Kroonpad, Het Prisma en Lichtenbeek bezochten tussen 19 januari en 9 februari 2023 de studio van Introdans voor het Introdans Speciaal In da House project. De workshops variëren van 1,5 tot 2 uur per groep en worden begeleid door het docententeam van Introdans.

Introdans werkt al jarenlang samen met de Onderwijsspecialisten voor diverse projecten voor het speciaal onderwijs. Het effect daarvan op de leerlingen van het speciaal onderwijs en hun omgeving (én op Introdans!) is groot. We zijn belangrijke partners voor elkaar en met Introdans Speciaal in da House gaan we een nieuwe fase in van onze bijzondere band. Het In da House project loopt nog vier jaar door.

Blijf op de hoogte