Harbor me / WHIM / Azul in Bonn

  • Voorstelling

 

 

Harbor me / WHIM / Azul in Bonn

»Water« voert in deze driedelige voorstelling de boventoon: zij het als onderdeel van een veilige haven of als element dat in meer dan 50 tinten blauw kan worden weergegeven — met de choreografieën van Sidi Larbi Cherkaoui, Alexander Ekman en Jorge Pérez Martínez komen in één voorstelling drie werken van de meest gewilde choreografen ter wereld naar Bonn en ze ontroeren! Het element »water« in het eerste en derde deel van de voorstelling omkadert het element »aarde« in het middelste deel.

Deel dit programma:

Meer informatie

Harbor Me Sidi Larbi Cherkaoui.  
Anker me, bescherm me. In Harbor Me van Sidi Larbi Cherkaoui zijn drie dansers op zoek naar een veilige haven. Kunnen ze elkaar de steun bieden die ze zo hard zoeken? En zo ja, laten ze dit toe? Het toneelbeeld doet denken aan een zeehaven tijdens eb, met de drie dansers dansend in het slib. Vol weemoed en gemiste samensmeltingen. Een nieuw pareltje voor in de Introdans-schatkist.  

WHIM, Fractured Fairytale – Alexander Ekman
Alexander Ekmans fantastische gevoel voor humor en timing komen in het komische WHIM, Fractured Fairytale perfect tot uiting. Thema van de choreografie is onze eeuwige drang om erbij te willen horen. Op een gewaagde, swingende muziekcollage laat Ekman de dansers allerlei rare capriolen uithalen, koddige pasjes maken, flarden tekst spreken en heel veel gekke bekken trekken. Maar hoe mal de dansers ook doen, WHIM, Fractured Fairytale vraagt van hen een opperste concentratie en bijna militaire precisie. Eerder al presenteerde Introdans de stoelenchoreografie uit WHIM, Fractured Fairytale in het programma So you think you can stoelendans, dat werd onderscheiden met een Zilveren Krekel.

Azul – Jorge Pérez Martínez
Met Azul creëerde choreograaf en voormalig Introdanser Jorge Pérez Martínez een fris en pittig werk dat uitblinkt door een eigen lichaamstaal en prachtig, bijzonder partnerwerk, gedanst op drie klassieke Spaanse gitaarcomposities. Pérez Martínez laat zich leiden door de sfeer van de muziek en het mediterrane, Spaanse gevoel. Azul was eerder te zien in het programma Aqua afgelopen najaar. Tijdens deze End of Season kunnen we er nogmaals van genieten. Enerzijds vrolijk en uitbundig, maar toch ook altijd met een zekere melancholie.

Blijf op de hoogte