• Voorstelling

The Best of Introdans Seizoen 23/24

Over het programma

Introdans presenteert de highlights van het seizoen 2023-2024 met drie choreografieën op één avond! Slechts eenmalig te zien op dinsdag 9 april 2024 in de Parkzaal van Musis in Arnhem. Als eerste Kaash van Akram Khan. Als toeschouwer heb je het gevoel als het ware een verhaal binnen te stappen, in een wervelende mix van Indiase kathakdans en hedendaagse dans. Ook dansen we een deel uit Swan Lake van Stijn Celis. Een frisse, humoristische bewerking van het ‘ballet der balletten’: het Zwanenmeer. En tot slot Cantata van Mauro Bigonzetti. In dit opzwepende ‘powerstuk’ laat Bigonzetti de verschillende karakters uit een Italiaans dorp prachtig tot leven komen, geïnspireerd door de aanstekelijke zang van de Zuid-Italiaanse vrouwenfolkgroep Assurd die live optreden.  

Speelperiode: 9 April

Alle locaties: Arnhem

Deel dit programma:

Agenda

The Best of Introdans Seizoen 23/24

Arnhem, 20:00 uur

Parkzaal Musis

  • Voorstelling

Arnhem, 20:00 uur

Extra informatie

Kaash van Akram Khan uit de voorstelling FALL
Choreograaf Akram Khan bracht met Kaash bij de wereldpremière in 2002 een regelrechte sensatie teweeg en het stuk bezorgde de Brits-Bengaalse choreograaf op slag wereldfaam. Als toeschouwer heb je het gevoel als het ware een verhaal binnen te stappen, waarbij Khan je meevoert in zijn bijzondere kosmos, in een wervelende mix van Indiase kathakdans en hedendaagse dans. De dansers gebruiken hun voeten als percussie-instrumenten, terwijl hun armen scherp door de lucht snijden. Opzwepend en virtuoos! 

Een deel uit Swan Lake van Stijn Celis
Swan Lake is de beroemde klassieker in een nieuwe, eigentijdse bewerking voor jong en oud! De Belgische choreograaf Stijn Celis creëerde met zijn Swan Lake een frisse, humoristische bewerking van het ‘ballet der balletten’: het Zwanenmeer. In een modern jasje, voor alle leeftijden en met het hele danserstableau van Introdans. Op 9 april danst Introdans een deel uit de voorstelling, op de  majestueuze en ontroerende muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski.

Cantata van Mauro Bigonzetti uit de voorstelling SPRING (met live-muziek)
In het opzwepende, aardse en gepassioneerde ‘powerstuk’ Cantata laat choreograaf Mauro Bigonzetti de verschillende karakters uit een Italiaans dorp prachtig tot leven komen, geïnspireerd door de aanstekelijke, rauwe zang van de Zuid-Italiaanse vrouwenfolkgroep Assurd die live optreden. Mannen en vrouwen meten zich in krachtige ensembledansen en ontmoeten elkaar in prachtige duetten, die nu eens dramatisch of weemoedig zijn en dan weer licht en humoristisch. Als kijker kun je moeilijk onberoerd blijven bij deze uitbundige ode aan de zuidelijke volkscultuur, de liefde, en misschien wel vooral aan de gekte.  

Blijf op de hoogte