Zwarte Cross

  • Evenement

Zwarte Cross

Introdans op Zwarte Cross

Introdans is een van de vier grootste dansgezelschappen van Nederland en heeft als motto: iedereen kan dansen! Al meer dan 50 jaar enthousiasmeert het Arnhemse dansgezelschap zo veel mogelijk mensen voor de danskunst: met hart, ziel en heel veel vakmanschap.  

Vincenzo Turiano danst een ijzersterke mannelijke interpretatie aan De Stervende Zwaan door choreograaf Mauro de Candia: La Morte del Cigno. Met de cursus ballet voor beginners neemt Mironne Gerritsen je mee in de wereld van modern ballet en Introdans.

 

Deel dit programma:

11.00-11.15 buitenpodium
13.30-13.45 theatertent 

La Morte del Cigno – Introdans 

Door Vincenzo Turiano 

In La Morte del Cigno geeft de Italiaanse choreograaf Mauro de Candia een ijzersterke mannelijke interpretatie aan De Stervende Zwaan, de korte solo die de beroemde Russische ballerina Anna Pavlova onsterfelijk maakte. Deze zwaan is een eigenwijs, trots beest dat zich met een enorme dierlijke kracht, passie en souplesse een weg richting zijn vrijheid probeert te banen. Danser Vincenzo Turiano van Introdans vertolkt op fenomenale wijze deze bijzondere danssolo.  

14.45-15.15 Theatro Obscura 

Cursus ballet voor beginners – Introdans 

Door Mironne Gerritsen  

Test je flexibiliteit tussen alle muziek, cross en stunts door met deze cursus ballet voor beginners! Mironne Gerritsen is al 7 jaar docent bij Introdans en krijgt iedereen aan het dansen! Of je nu zit, ligt of staat, in deze cursus leer je in een half uur tijd een heleboel over ballet. Een kennismaking met de vijf voetposities, een perfect uitgevoerde plié, een port de bras met je armen, een rond de jambe met je benen en dan prachtig in balans eindigen. In deze spoedcursus neemt Mironne je mee in de wereld van modern ballet en Introdans. Hoe trainen de dansers, hoe zijn ze zo ver gekomen, en hoe zit het met hun zenuwen vlak voor de voorstelling in het theater?  

Blijf op de hoogte