Week van Nalaten aan cultuur

Week van Nalaten aan cultuur

30 oktober 2023

Week van Nalaten aan Cultuur viert kunst en nalaten

De Week van Nalaten aan Cultuur is aangebroken en ook dit jaar doet Introdans weer graag mee. Van 30 oktober tot en met 5 november 2023 sluit Introdans zich aan bij de reeks evenementen en activiteiten die plaatsvinden door het hele land. Op 30 oktober organiseert Introdans samen met Theater Oostpool, Phion, Paleis het Loo en het Kröller-Müller Museum een bijzondere informatiemiddag over nalaten.

Dans, muziek en tentoonstelling
De informatiemiddag – die van 14:30 tot 18:00 uur plaatsvindt in het Kröller-Müller Museum – belooft een boeiende en cultureel verrijkende ervaring te worden en staat in het teken van nalaten aan cultuur. Bezoekers kunnen genieten van een unieke samensmelting van kunstvormen, met onder andere diverse presentaties  door de verschillende culturele instellingen, een introductie door zakelijk directeur Marieke van ’t Hoff, muziek door Phion, een optreden van La Morte del Cigno door Introdanser Jillis Roshanali en een lezing door kandidaat-notaris Anne Laarhuis van Dirkzwager. Na afloop is er de mogelijkheid om de tentoonstelling “Eerst komt de liefde voor de kunst. Art & Project” in het Kröller-Müller Museum te bezoeken. Dit biedt bezoekers een extra dimensie en inzicht in de waarde van kunst en cultureel erfgoed.

Nalaten aan Introdans

Vele generaties en doelgroepen genieten gedurende hun hele leven van onze voorstellingen en activiteiten. Geef ook volgende generaties die kans door Introdans op te nemen in uw testament. Dat kan op verschillende manieren. Bekijk ook het filmpje hieronder!

Lees hier meer over nalaten aan Introdans of klik op de button.

Over de campagne Nalaten aan Cultuur

De Stichting Nalaten aan Cultuur heeft als doel de bewustwording rondom de mogelijkheden van nalaten aan cultuur te vergroten voor iedereen in Nederland. Dit doen zij door het ontwikkelen van een platform en het opzetten van bewustwordingscampagnes. Daarnaast tracht de stichting de kennis over nalatenschappenwerving bij professionals in de cultuursector te vergroten.

De stichting streeft ernaar om een landelijke verspreiding van culturele organisaties te bewerkstelligen en zowel gevestigde als beginnende instellingen de kans te geven zich aan dit platform te verbinden. Het platform biedt een overzicht van alle deelnemende culturele instellingen, waarmee direct persoonlijk contact kan worden gelegd. Op deze manier kunnen mensen hun steun en nalatenschappen toewijzen aan de kunst en cultuur die ze het meest koesteren.

Tijdens de Week van Nalaten aan Cultuur, wordt de waarde van cultuur en kunst benadrukt en aangemoedigd, zowel voor de hedendaagse generatie als voor toekomstige generaties. Mis deze unieke kans niet om kunst, erfgoed en nalaten aan cultuur te verkennen en te ondersteunen.

Lees meer op nalaten-aan-cultuur.nl/over-ons/.

Blijf op de hoogte