Introdans Visite 2024

  • Workshop

Introdans Visite 2024

In samenwerking met DrieGasthuizenGroep organiseerden we de Introdans Visite: een dansproject voor oudere Arnhemse inwoners en hun verzorgers. Dit laagdrempelige dansproject aan huis heeft als doel om op een leuke manier in beweging te zijn. En zo te zorgen voor ontspanning én een moment van samenzijn en verbinding anders dan tijdens het verzorgen. Iedereen, ook minder mobiele ouderen of mensen in een rolstoel, kan meedoen aan dit project! De dansdocenten van Introdans hebben veel ervaring in het geven van danslessen aan ouderen. Ze kijken vooral naar wat u nog wél kunt en leuk vindt. Dansplezier staat hierbij voorop!

De Introdans Visite is een eenmalig kort dansbezoek bij een bewoner op diens kamer of bij een kleine bewonersgroepje in de huiskamer van het verzorgingshuis. Het educatieteam van Introdans heeft veel ervaring in het geven van danslessen aan ouderen, psychosomatisch en psychogeriatrisch. De Introdansdocent kijkt naar wat de bewoner kan en aanspreekt. Dansplezier staat hierbij voorop. De Introdansdocent beweegt samen met de deelnemer op vrolijke muziek terwijl deze zit of ligt in de eigen kamer.

De Introdans Visites vonden plaats tussen 12 februari en 11 maart 2024, op de locaties van DrieGasthuizenGroep Arnhem.

Introdans en SWOA realiseren deze reeks in het kader van het Grote Verbindingsplan 21-24 van Introdans. Introdans Visite wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het Fonds voor Cultuurparticipatie en VriendenLoterij Fonds.

Blijf op de hoogte