Doneer je spijkerkleding!

11 maart 2024 

Doneer je oude spijkerkleding voor hergebruik in kostuums nieuw ballet van Introdans!

Voor ons nieuwe programma HEROES dat 20 september 2024 in première gaat, zijn we op zoek naar gebruikte spijkerkleding voor de kostuums van de choreografie Daily Hero van Regina van Berkel.

Introdans opereert sinds jaar en dag op een duurzame manier o.a. door het hergebruik van decor en kostuums en door het hernemen van balletten. Zo hebben we voor Swan Lake speciale inflatable decors gemaakt, zodat het in één vrachtwagen paste in plaats van twee. We hergebruiken kostuums, ontwerper Sjaak Hullekes van Hul le Kes maakt bijvoorbeeld gebruik van bestaande kleding voor zijn ontwerpen voor de choreografie Bambù in het SPRING programma, ook zijn de kostuums deels gemaakt van oud hotellinnen. We nemen ook vaak decor en kostuums over van andere gezelschappen uit het buitenland, zoals we voor Carmen en Swan Lake deden. We maken steeds minder drukwerk, maar als we bijvoorbeeld programmafolders maken, zorgen we dat het van klimaatvriendelijk papier wordt gedrukt – dat betekent dat het biologisch afbreekbaar en recyclebaar is en dat we de drukkerij extra betalen om de CO2 uitstoot te compenseren.

Voor Daily Hero zoeken we gebruikte spijkerkleding om door het atelier om te laten bouwen tot heuse danskostuums. Daarbij kunnen we nog wat hulp gebruiken! Met name (volwassen maat) spijkerjasjes/spijkerblouses/tops zijn gewenst, maar broeken zijn zeker ook welkom.

Wil je bijdragen aan deze duurzame manier van creatie van kostuums en heb je oude spijkerkleding die je niet meer draagt? Neem het mee naar de première van SPRING op 22 maart a.s. of de avond erna op 23 maart en doneer het in de HEROES bak. En wie weet zie je je eigen kleding terug op het toneel in HEROES!

Introdans is je alvast zeer dankbaar!

Blijf op de hoogte