Dancing on the roof - crowdfunding actie

Help onze dansers aan een koele repetitieruimte!

13 mei 2024

Jouw bijdrage maakt het verschil! 

DONEER NU! Klik hier en ga naar Voordekunst.nl >>>

Hoi! Wij zijn dansers van Introdans. Al meer dan 50 jaar enthousiasmeert Introdans zoveel mogelijk mensen voor dans, met hart, ziel en heel veel vakmanschap.  

Onze huisvesting, een voormalig schoolgebouw in Arnhem, werd al in 1870 gebouwd. Het is een oud pand, zonder isolatie en met veel enkel glas. Hopelijk verhuizen we binnen afzienbare tijd naar een nieuw pand in de stad maar tot die tijd moeten we het doen met deze plek!  

Vanaf het voorjaar tot ver in de herfst wordt het in Studio 1 – onze grootste en belangrijkste studio – bloedheet! Het platte zwarte dak trekt als een magneet zonlicht en warmte aan. Op sommige dagen is het er zelfs te heet om de studio te kunnen gebruiken; het wordt er dan met gemak 35°C.  

Dansen bij een van Nederlands grootste balletgezelschappen is topsport. Dat vergt heel veel van een lichaam. Naast de vele optredens repeteren we iedere doordeweekse dag in de studio’s. Het is dan ook heel belangrijk dat we in een gezonde omgeving kunnen werken! Dansen in een te warme studio is niet goed voor je. Het verhoogt kans op blessures, uitdroging en oververhitting. De komende jaren zullen de zomers alleen maar warmer worden. Daarom moeten we dit probleem nu aanpakken.

Duurzame oplossing. Help je mee? 

We zijn op een missie: vóór de zomer willen we onze studio op een milieuvriendelijke manier koel kunnen houden. Op het gebied van duurzaamheid willen we net zo vooruitstrevend worden als dat we dat met onze dans al zijn. Daarom hebben we een onderzoek laten uitvoeren door bureau Gooi op Groen, die een gefaseerd plan voor ons opstelde. 

 

 

 

De oplossing voor de hitte in de studio? Geen dure, energieslurpende airco’s, maar witte, zonreflecterende dakcoating. De coating zorgt ervoor dat het ongeveer 10 graden koeler blijft. Een wereld van verschil! Zo houden we de warmte buiten, blijven wij fit en gezond én dragen we bij aan een beter milieu.  

Voor de coating op ons dak van 361 m2 is 15.000 euro nodig. We vragen iedereen die ons een warm – of eigenlijk koel – hart toedraagt ons hierbij te helpen. Elke donatie is welkom! 

Bij een succesvolle campagne gaan we door met de tweede stap van het verduurzamingsplan: zonnepanelen die we ook weer mee kunnen nemen naar ons nieuwe pand. Zonnepanelen leveren natuurlijk groene stroom. Bovendien zorgen ze voor extra verkoeling in de studio doordat ze een isolerende laag boven het dak vormen. Met 60 panelen à 450 euro (inclusief montage) halen we het beste resultaat. Wil je een zonnepaneel sponsoren, zelf of vanuit je bedrijf? Neem dan contact op met Janet Schuring.

Bijdragen kan al vanaf 10 euro! Vanaf 41 euro krijg je een leuk bedankje! Meer informatie daarover lees je op de website van Voordekunst.

DONEER NU! Klik hier en ga naar Voordekunst.nl >>>

Met jouw steun moet het lukken!  

Dank vast voor je support!
Jurriën, Léa, Federico en Angelica namens alle dansers

Blijf op de hoogte