Belevingsroute

29 september 2022

Een fysieke wandeling met toegevoegde realiteit in film en audio over 50 jaar Introdans.

Belevingsroute

Over de Belevingsroute

Om het 50-jarig jubileum ook op een heel andere manier te vieren heeft Introdans een speciale belevingsroute door de binnenstad van Arnhem ontwikkeld. De route is een cadeau aan de stad, de ondernemers en het publiek.

Arnhem: thuisbasis van alle Introdansers. Een bewuste keuze in 1971 om in Arnhem, culturele hoofdstad van Oost-Nederland, een dansgezelschap te vestigen. Hoeveel voetstappen zouden we in vijftig jaar gezet hebben? Waar lieten we onuitwisbare indrukken achter? En welke plekken zijn onszelf het meest bijgebleven?

Warme herinneringen rijgen we aaneen tot een route langs tien bijzondere plekken in de binnenstad van Arnhem. Verhalen over een verloren tas met tienduizend gulden de opbrengst van een tournee, over illustere diners waar artistieke plannen zijn gesmeed, balletfragmenten uit de Eusebiuskerk, een kleine kostuumexpositie bij Rozet en nog veel meer. De app leidt je door de stad. Een fysieke wandeling met toegevoegde realiteit in film en audio. Nu te downloaden in de app store!

De route is ontwikkeld in samenwerking met Het Nieuwe Kader en voert langs Rozet, De Nieuwe Oost, Collectie de Groen, Cafe Verheijden, Musis & Stadstheater Arnhem, Eusebius Arnhem en Dudok Arnhem.

Blijf op de hoogte