The making of: Virtuele Danscarrousel in Rozet

The making of: Virtuele Danscarrousel in Rozet

16 mei 2024

Van oktober 2024 tot en met februari 2025 biedt Introdans een unieke, interactieve ervaring in Rozet in Arnhem: de Virtuele Danscarrousel. Een samenwerking met Rozet en Fillip Studios waarbij Introdans een nieuwe stap zet in de virtuele wereld. De Virtuele Danscarrousel wordt een fysieke installatie, gecombineerd met een digitale laag in Augmented Reality (AR) die kinderen en volwassenen op een laagdrempelige manier laat kennismaken met de wereld van dans. De voorbereidingen voor dit project zijn inmiddels in volle gang. De digitale content – die straks in AR wordt gezet –  is opgenomen met Introdansers Verine, Floris en Alberto en Jurriën Schobben als verteller. Check het filmpje voor een korte reportage van de opnames. De content voor de Virtuele Danscarrousel wordt voor deze eerste keer gekoppeld aan De Notenkraker, onze nieuwe familievoorstelling die vanaf december te zien is in de theaters.

Ontdek hoe leuk dans kan zijn

Als je straks Rozet in Arnhem binnenstapt, valt een groot object (carrousel diorama) meteen op. Dit ronde object, waar je omheen kunt lopen, heeft verschillende kleine ‘kamertjes’. Elk kamertje staat voor een andere ruimte, bijvoorbeeld de dansstudio, de kleedkamer, de decorstudio, het kostuumatelier en het theater. Bezoekers kunnen de afbeelding scannen met een ipad of telefoon waarna er een digitale wereld tot leven komt via Augmented Reality (AR) en je meegenomen wordt in de virtuele wereld van Introdans. De magie van De Notenkraker komt tot leven. Het is bovendien interactief, je kunt als kijker kiezen uit verschillende opties om je eigen verhaal vorm te geven. We verklappen nog niet alles maar het wordt supermooi! Doel van dit digitale project is om nieuwe doelgroepen op een inspirerende manier te laten kennismaken met dans (en Introdans) en om te ontdekken hoe leuk en speels dans kan zijn.

Duik in de wereld van Augmented Reality en beleef dans zoals je het nog nooit hebt gezien! Meer informatie volgt na de zomer.

Blijf op de hoogte