Scalabor Bruist, ook in 2023!

Scalabor Bruist, ook in 2023!

5 december 2023

Het idee achter dit bijzondere dansproject is dat iedereen kan dansen, ongeacht leeftijd of fysieke beperking.

“Ontroering en echt plezier maken.”

“Eerlijkheid en schoonheid van samenwerken.”

“Dat iedereen erbij was.”

“Ontroerend en motiverend.”

“We did it!”

Zomaar wat reacties van dansers na afloop van ons meest recente project in samenwerking met sociaal ontwikkelbedrijf Scalabor en ArtEZ: Scalabor Bruist!

Het idee achter dit bijzondere dansproject is dat iedereen kan dansen, ongeacht leeftijd of fysieke beperking. Vier dagen lang werkten ‘Scalaborezen’, studenten van ArtEZ en het interactieteam van Introdans, onder leiding van Adriaan Luteijn (choreograaf en artistiek initiator interactie & inclusie van Introdans) aan een dans. Daarbij stonden uitwisseling, acceptatie, liefde en openheid centraal. Donderdag 28 september 2023 vond de presentatie plaats in de theaterzaal van ArtEZ.

Zoals Adriaan bij aanvang de deelnemers meegaf: “Open je hart en je geest”. Van dit project is een prachtig filmverslag gemaakt, een mini-documentaire (door Inge Theunissen – Itmoves) waarbij je wordt meegenomen in de reis die twee werelden integreert, verbindt: “Dat is het mooie van dit project, zegt Adriaan, “het is altijd fluïde. Want als je andere partners hebt dan krijg je ook andere dynamiek en andere energie. Ik zie ook heel veel mooie nieuwe dingen waarvan ik denk; het concept werkt en het blijft ook echt werken.”

De dansers hebben maandag 4 december een preview gekregen van de film. Sommige dansers zijn zo enthousiast geworden dat ze er ook daadwerkelijk verder mee gaan: “Het is een nieuwe passie, zeg maar.” Mooi om te zien hoe dit project bijdraagt aan hun ontwikkeling, zelfvertrouwen en verbondenheid. Directeur Marcel Hielkema van Scalabor kondigde aan dat hij de film op 5 december aanbiedt als Sinterklaas cadeau aan iedereen en vroeg of de dansers het daarmee eens waren. “Ja hoor,” zei een van hen resoluut: “Laat ze maar zien wat we kunnen!”

Blijf op de hoogte