Hoe gestructureerde data de wereld aan het dansen krijgt Introdans en Avisi vinden samenwerking

Software-ontwikkelaar Avisi en Introdans hebben samen een innovatief archiefsysteem ontwikkeld voor het opslaan van de artistieke en productionele content van dansvoorstellingen van de afgelopen 50 jaar. Het gouden jubileum van het balletgezelschap heeft geleid tot een archief op maat, waarmee gegevens op veilige en gestructureerde wijze bewaard worden. Dit format is ook toepasbaar voor andere organisaties in de cultuursector die hun artistieke kapitaal toegankelijk willen bewaren.

Het gestructureerde archief van Introdans
Van Arnhem tot New York, sinds de oprichting in 1971 schitteren de dansers van Introdans op vele binnen- en buitenlandse tonelen. Bij elke voorstelling wordt er informatie over de kostuums, choreografieën en muziek verzameld, maar het bleek een uitdaging om 50 jaar aan data overzichtelijk op te slaan. In samenwerking met Avisi werd een nieuw digitaal archief gebouwd. Alle informatie is gestructureerd opgeslagen en er kan op detailniveau worden gezocht naar bijvoorbeeld specifieke muziek of kostuums. Dit maakt het reproduceren van voorstellingen mogelijk. Dit sluit aan bij één van de lange termijn doelen van Introdans om dans beschikbaar te maken voor iedereen. Dit archief is hierin een grote, belangrijke stap.

Avisi helpt maatschappelijke domeinen met digitalisering
Avisi zet haar technologische kennis in om organisaties binnen maatschappelijke domeinen te helpen complexe digitalisatie-projecten te realiseren. ‘’Wij dragen de cultuursector een warm hart toe in deze lastige tijd en met Introdans als bekend Arnhems fenomeen is deze samenwerking meer dan vanzelfsprekend. Impact maken op de maatschappij is een belangrijke drijfveer voor ons. Met deze samenwerking kunnen we dat doen’’, zegt Robin van Breukelen, COO van Avisi. Voor meer informatie over dit project en het format voor de cultuursector, bezoek de website van Avisi.

Blijf op de hoogte