Zwarte Cross

  • Evenement

Zwarte Cross 2024

Introdans op Zwarte Cross

Na het grote succes van 2023, staat Introdans in 2024 wederom op Zwarte Cross! Met de succesvolle workshop Ballet voor Beginners en met de nieuwe voorstelling Rara Avis, die we samen met de drag queens van House of Holographic Hoes maken. Kom langs op het festival en beleef mee!

Introdans is een meerjarige samenwerking aangegaan met Zwarte Cross, het muziek- en motorcrossfeest in de Achterhoek. Het is een geweldige gelegenheid voor Introdans om zich binnen deze festivalcontext te profileren met passend aanbod. Het festival vindt plaats van 18 t/m 21 juli 2024.

 

Workshop Ballet voor Beginners
Test je flexibiliteit tussen alle muziek, cross en stunts door met deze cursus ballet voor beginners! Mironne Gerritsen is al acht jaar docent bij Introdans en krijgt iedereen aan het dansen! Of je nu zit, ligt of staat, in deze workshop leer je in een half uur tijd een heleboel over ballet. Een kennismaking met de vijf voetposities, een perfect uitgevoerde plié, een port de bras met je armen, een rond de jambe met je benen en dan prachtig in balans eindigen. In deze spoedcursus neemt Mironne je mee in de wereld van modern ballet en Introdans. Hoe trainen de dansers, hoe zijn ze zo ver gekomen, en hoe zit het met hun zenuwen vlak voor de voorstelling in het theater?  

Rara Avis
Introdans-choreografen Adriaan Luteijn en Chantal de Vries brengen weer een bijzondere Ontmoeting tot stand, getiteld Rara Avis. Ditmaal tussen enkele Introdansers en de drag queens van House of Holographic Hoes, onder aanvoering van de flamboyante Ma’MaQueen (alias voor Venus Bijleveld). Zij delen in een nieuwe, spetterende choreografie samen het toneel. Rara Avis – Latijn voor zeldzame vogel – is onderdeel van de serie De Ontmoeting. Lees hier meer over Rara Avis.

Agenda

Zwarte Cross 2024

Theatertent, 13:30 uur

Rara Avis

  • Evenement

Theatertent, 13:30 uur

Theatro Obscura, 14:00 uur

Workshop ballet voor beginners

  • Evenement

Theatro Obscura, 14:00 uur

Theatertent, 16:00 uur

Rara Avis

  • Evenement

Theatertent, 16:00 uur

Blijf op de hoogte