Siza Project

  • Lessenreeks
  • Workshop

Siza Project

Voor het Siza project hebben we met twee bewonersgroepen gewerkt aan een choreografie. De kindergroep bestond uit zes deelnemers met vijf begeleiders van Siza en de jongerengroep uit acht tot negen deelnemers. In totaal hebben we acht danslessen gegeven waarin we met beide groepen een choreografie hadden gemaakt. Onze focus lag niet alleen op het maken van de choreografie, maar ook op het plezier hebben in dansen en het samenwerken.

De choreografie van de jongerengroep ging over menselijke kracht en om samen te dansen werden er stokken gebruikt. De kindergroep danste een choreografie over water en gebruikte daarbij hoepels en doekjes.

Op de dag van de voorstelling waren er meer bewoners van Siza die meededen. Nenette Bosveld, bewegingsagoog bij Siza, had de gehele organisatie van de voorstelling op zich genomen. Het doel van de voorstelling was om fysieke activering op een plezierige manier te bieden en tegelijkertijd zelfvertrouwen en samenwerking te ontwikkelen. Iedereen had hard gewerkt om toe te werken naar de presentatie bij Siza van het geleerde.

De volgorde van de voorstelling was als volgt: Nenette heette iedereen welkom en vervolgens kwamen de deelnemers met hun begeleiders binnen. De afdeling muziek opende het theater, waarna de kindergroep hun choreografie opvoerde. Hierna trad de muziek op met cliënten voor ongeveer 15 minuten. Twee acteurs volgden met hun optreden van 5 tot 10 minuten, gevolgd door een vertoning van “making off movie” van ongeveer drie minuten. Daarna was het tijd voor de jongerengroep om hun choreorafie te laten zien. Tot slot sloot de muziek af met alle deelnemers.

De voorstelling vond plaats op donderdag 13 april 2023 in Theaterzaal Klimmendaal te Arnhem. Vooraf waren er doelen gesteld die pasten binnen de visies en doelstellingen van beide organisaties en had het Introdansteam kennisgemaakt met het team en de bewonersgroep van ‘s Kooningsjaght. Het was een geslaagde voorstelling waarbij iedereen met trots terug kon kijken op wat er is bereikt.

Blijf op de hoogte