Scalabor Bruist 2023

Scalabor Bruist 2023

In het kader van het stimuleren van inclusiviteit werkten we onlangs wederom samen met arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor en studenten van ArtEZ aan het project “Scalabor Bruist”.

Het idee achter Scalabor Bruist is dat iedereen kan dansen, ongeacht leeftijd of fysieke beperking. Een week lang werkten studenten van ArtEZ samen met medewerkers van Scalabor en het interactieteam van Introdans onder leiding van Adriaan Luteijn (choreograaf en Artistiek Initiator Interactie & Inclusie van Introdans) aan een korte choreografie. Daarbij stonden uitwisseling, acceptatie, liefde en openheid centraal. Donderdag 28 september 2023 vond de presentatie plaats op de locatie van ArtEZ.

Scalabor Bruist is een samenwerkingsproject van Introdans en Scalabor in het kader van het Grote Verbindingsplan van Introdans 2021-2024, en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie en Stichting Doen/Vriendenloterijfonds.

Adriaan Luteijn zegt er dit over:

“Wat ik het belangrijkste vind om uit te dragen: dans en je creatief uiten door beweging past bij iedereen. Dat hoort niet vast te liggen binnen het kader van een bepaald type lichaam, de achtergrond die iemand heeft, kansen in het leven, het eventuele rugzakje, gender of fysieke gesteldheid. Vanuit deze gedachte kwam ik ook bij Scalabor terecht. Ze zijn een van de vele partijen waar we mee samenwerken om mensen uit het sociaal maatschappelijk domein te bereiken. Bij het maken van moderne dansproducties ben ik er in de loop der jaren achter gekomen dat je geweldige dingen kan maken met mensen uit alle lagen van de samenleving. Aan de ene kant hebben we onze klassiek geschoolde dansers die tot de absolute wereldtop behoren, daarnaast staan mensen op het podium die het publiek niet in het theater verwacht. Het samenbrengen van twee totaal verschillende werelden levert voor mij als maker interessante artistieke chemie op.”

Blijf op de hoogte