• Voorstelling

Introdans op Nederlandse Dansdagen 2024

Over de voorstelling

Introdans treedt tijdens de Nederlandse Dansdagen op in Meesterwerken. Een avondvullend programma met werken van de vier topgezelschappen van het land.

We presenteren die avond de choreografie SH-BOOM!, één van de vroegste werken uit het oeuvre van het toonaangevende choreografenduo Paul Lightfoot en Sol León, die jarenlang furore maakten bij Nederlands Dans Theater. Ze lieten zich hiervoor inspireren door de satirische zwart-wittekeningen van de Spaanse schilder Francisco de Goya. En net zoals ze dat in hun latere oeuvre zo geweldig en indringend hebben gedaan, slagen ze er in dit juweeltje al in om de donkere (ironie) en lichte kanten (humor) van het leven op meesterlijke wijze te combineren.

SH-BOOM!, gezet op populaire songs uit de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw, voert je als het ware mee naar een theatraal spiegelpaleis, waarin de dames in zwierige jurkjes dansen en de heren – letterlijk – in hun ondergoed staan.
Werk van het choreografenduo wordt over de hele wereld gedanst en ze mochten diverse dansprijzen in ontvangst nemen voor hun creaties. Introdans danste het ballet vorig jaar voor het eerst tijdens End of Season 2023.

De Nederlandse Dans is rijk in diversiteit. Tijdens Meesterwerken is deze rijkdom in zijn volle breedte te ervaren, want dit is het enige moment in het jaar waarop de topgezelschappen op één podium te bewonderen zijn. Je ziet Nederlands Dans Theater, Het Nationale Ballet, Introdans en Scapino Ballet Rotterdam samen op een podium.

Een uitgelezen kans voor de dansliefhebber om het beste wat de Nederlandse dans momenteel te bieden heeft, te beleven.

 

Agenda

Introdans op Nederlandse Dansdagen 2024

Maastricht, 20:00 uur

Theater aan het Vrijthof

  • Voorstelling

Maastricht, 20:00 uur

Blijf op de hoogte