De Sprinklesclub 2023

  • Lessenreeks
  • Primair (speciaal) onderwijs
  • Voortgezet (speciaal) onderwijs

De Sprinklesclub 2023

Speciaal voor scholen in het (speciaal) basis- en voortgezet onderwijs.

De Sprinklesclub van Introdans is een lessenreeks dans voor een mixgroep van kinderen van ongeveer 9 tot 12 jaar uit het regulier- én speciaal onderwijs met een feestelijke afsluiting tot slot. Bij de Sprinklesclub gaat het om het samen beleven van dansplezier en op een andere manier verbinding maken met je eigen broertje, zusje of buurkind, of juist met kinderen die je normaal misschien niet zo snel tegenkomt.

Deel dit programma:

Meer informatie

Sprinkles zijn een kleurrijk strooisel voor taart en ijs. Dit is precies waarom de Sprinklesclub de Sprinklesclub heet. Ieder kind heeft immers een mooie eigen kleur en al deze kleuren bij elkaar maken het leven een stuk mooier.

De Sprinklesclub biedt een aantrekkelijke plek waarin kinderen met en zonder beperking vanuit een creatieve benadering samen kunnen dansen. De dansdocent stimuleert elk kind om diens eigen mogelijkheden te verkennen en grenzen te verleggen.

De kinderen leren hun eigen mogelijkheden te gebruiken en maken op een plezierige wijze verbinding met elkaar. De deelnemers leren op een leuke en speelse manier dansant bewegen, samenwerken en zichzelf presenteren. Deze danslessenreeks wordt feestelijk afgesloten met familie en vrienden.

In de Sprinklesclub gaat het erom dat alle kinderen kunnen zijn wie ze zijn, dat ze kunnen dansen vanuit hun eigen mogelijkheden en dat ze samen plezier hebben, actief zijn, en met zichzelf en  elkaar in verbinding staan en hun familie verrassen.

Wanneer en waar

In het najaar van 2023 organiseerden St. Inkluzie Apeldoorn en Cultura Ede een Sprinklesclubreeks samen met Introdans.
De Sprinklesclub van Introdans wordt mede mogelijk gemaakt door Femi, Stichting Gehandicapte Kind en Fonds voor Cultuurparticipatie.

Blijf op de hoogte