De laatste dag

  • Evenement

 

 

De laatste dag

De laatste dag

De laatste dag is het programma waarmee afscheid wordt genomen van het huidige Stadstheater aan de Velperbinnensingel, met Theater Oostpool, dansgezelschap Introdans en ‘oer-Arnhemmer’ Marcel van Roosmalen. Het motto van de ‘unieke, prachtige, feestelijke en kleurrijke theatervoorstelling’: tot snel.

Introdans heeft het voorrecht om nog één laatste duet te dansen voor de grote verbouwing. Laat je meevoeren in Cherkaoui’s Pure.

Speeldatum: 3 september 2023
Locatie: Arnhem

Pure – Sidi Larbi Cherkaoui

Een lyrisch, virtuoos en ontroerend duet, vol bijzondere lifts. Zo laat Pure van Sidi Larbi Cherkaoui zich het best omschrijven. In de intieme choreografie onderzoekt Cherkaoui het thema zuiverheid in spirituele zin. Wat blijft er over als je alle menselijke verlangens loslaat? De vrouwelijke danser in het duet beschildert zich met Japanse tekens, en creëert zo iets nieuws, terwijl ze aan de andere kant het pure vernietigt. Haar partner wist de geschilderde tekens liefdevol uit, alsof hij de sporen die het leven op haar hebben achtergelaten wil laten verdwijnen. Maar ondanks al zijn tederheid kan hij het proces niet keren. 

 

De pers over Pure: ‘Een heel gave parel’ – Dagblad van het Noorden 

Blijf op de hoogte