Cursus: Dans Positivity 2023

  • Workshop

Een meermaals succesvolle Introdans cursus om kennis te maken met de danskunst, waarin lichaam, hart en geest worden aangesproken.

Cursus: Dans Positivity 2023

De meermaals succesvol afgeronde cursusreeks Dans Positivity draaide erom kennis te maken met de danskunst, waarin lichaam, hart en geest worden aangesproken. Deze cursus had drie ‘smaken’: Silver Positivity, Body Positivity en Rainbow Positivity. Elke reeks bevatte lessen voor iedereen die in een niet-competitieve en veilige omgeving met dans in aanraking wil komen. Als je geen danservaring hebt, staand of zittend, als je lichaam wat minder beweeglijk is, M, V of X, oud of jong, met maatje XS, S, M, L, XL of XXL maakt niet uit: Introdans weet immers al meer dan 50 jaar dat iedereen kan dansen!

Volgend jaar worden deze cursusreeksen hernomen. Hou de website in de gaten voor data en tijden.

Deel dit programma:

Silver Positivity (55+)
Deze lessenreeks focuste op het ouder wordende lichaam. Voor mensen vanaf 55 jaar die van dans houden of er ooit van hielden en dat (weer) verder willen ontdekken. Tijdens deze lessen werkte de deelnemers aan het verkennen en versterken van het fysiek. Het dansmateriaal en muziek uit de Introdansvoorstelling BACH stonden hier centraal. Deze reeks is gegeven door de onze dansdocenten Mironne Gerritsen en Louise Harmsen.

Body Positivity (35+)
Deze lessenreeks werd gegeven als ideale instap voor als je van dansen houdt maar je niet prettig voelt in een dansschool. Deze danslessen gingen over je lekker voelen in je lijf. De deelnemers verkende hun eigen fysiek en genoten van de muziek. Samen werkte ze aan een choreografie die is geïnspireerd op een feel good ballet uit een van onze voorstellingen. Deze reeks is gegeven door dansdocent Diana Vieira Alves.

Rainbow Positivity (40+)
Deze lessenreeks is de Regenboog-versie van Silver Positivity. Adriaan Luteijn, artistiek manager en choreograaf bij Introdans en maker van o.a. de voorstellingen Roze Cast (over LHBTIQ+ ouderen) en Pink Panther Party (over de safe(r) spaces van de disco seventies), gaf de cursus en nam je mee in de wereld van Introdansballetten en fysieke oefeningen waarbij hij een fijne plek biedt op de dansvloer.

“We hebben een bijzondere ontmoeting met jullie gezelschap mogen ervaren. Nog vol enthousiasme en adrenaline maar ook een beetje verdrietig omdat de cursus afgelopen is, wil ik iedereen die het mogelijk heeft gemaakt en in het bijzonder Adriaan heel hartelijk bedanken. Wat een geweldige ervaring. Zo mooi om mee te mogen maken dat jullie iedereen, oud, jong, dik, dun, lenig, stijf, laten ervaren dat dansen voor iedereen weggelegd is, ieder op zijn eigen manier. We waren ook aangenaam verrast over de open en enthousiaste manier hoe Introdans ons een kijkje achter de schermen gaf. Heel leuk. We kijken nu met heel andere ogen naar ballet dan hiervoor.” – Ellen Veltman

Blijf op de hoogte