Midzomernachtsdroom: een theatrale kleurenexplosie

Toneelgroep Oostpool, Introdans, Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel en Musis & Stadstheater Arnhem brengen een groots en hallucinant theaterspektakel: Midzomernachtsdroom. De beroemde Shakespeareklassieker in een volledig nieuwe uitvoering met 12 acteurs, 12 dansers en 13 musici op het toneel.

Verbod op slapen

De romantische komedie Midzomernachtsdroom speelt zich af in het Athene, waar het leven voornamelijk draait om productief zijn. Er geldt al 30 jaar een verbod op slapen in de stad. Op zoek naar vrijheid en intimiteit proberen vier jonge geliefden te ontsnappen aan deze door oudere generaties opgelegde regel en vluchten het bos in. Daar vallen zij voor de eerste keer in slaap. Omringd door mythische boswezens en een club toneelspelers, geven ze zich over aan de bedwelmende krachten van de verbeelding, het leven en de liefde.

Drie podiumkunstdisciplines

Met deze ontmoeting tussen de drie disciplines – onder regie van Daria Bukvić, met de muzikale leiding in handen van Joris Nassenstein en choreografie van Regina van Berkel – wordt Midzomernachtsdroom een onvergetelijke avond. Onlangs ontmoetten de performers, regisseur, choreograaf, muzikaal leider, kostuumontwerper en decorontwerpers elkaar voor het eerst. Na een presentatie van alle artistieke plannen deden de acteurs een eerste lezing van het script. Inmiddels zijn de repetities in volle gang.

“In deze vreemde tijd verlangen we enorm naar feestelijkheid en fysiek contact en dat is precies wat Midzomernachtsdroom brengt: een orgastische explosie van kleur en uitbundigheid. Samen vieren we de kracht en het genot van liefde, aanraking, kunst en verbeelding.”

Daria Bukvić

Midzomernachtsdroom is vanaf 26 maart tot en met 28 mei te zien in theaters in Gelderland, Overijssel in Utrecht.

Doneer een gouden glans voor Introdans

Introdans bestaat 50 jaar en dat vieren we groots! Geef ons gouden jubileum extra glans door bij te dragen aan een cadeau voor publiek én dansers! Hiermee maak je live muziekbegeleiding door Phion én een gloednieuwe Ontmoeting van choreograaf Adriaan Luteijn mogelijk.

Draag bij

Blijf op de hoogte