Foto-expositie Erwin Olaf

Introdans eert Erwin Olaf met foto-expositie in Museum Arnhem

12 december 2023

Introdans en Museum Arnhem brengen vanaf 12 december in de gratis toegankelijke tentoonstelling Erwin Olaf voor Introdans een eerbetoon aan de onlangs overleden fotograaf Erwin Olaf (1959-2023). In deze expositie worden foto’s tentoongesteld, die Olaf tussen 1997 en 2012 voor het Arnhemse dansgezelschap Introdans maakte en die gebruikt werden als campagnebeeld. Dit heeft geresulteerd in een serie prachtige, eigentijdse en zeer herkenbare beelden. Hij fotografeerde de bewegingen van de dansers hierbij vaak vanuit een modieuze invalshoek.

Het verlies van Erwin Olaf, die in september 2023 onverwachts overleed, laat een diepe leegte na, maar zijn werk zal altijd blijven inspireren. Museum Arnhem en Introdans willen met deze bescheiden tentoonstelling de geliefde kunstenaar opnieuw eren en herdenken. De foto’s, waaronder de laatste foto van de Introdansdirectie die Olaf in 2021 maakte, bieden een bijzondere inkijk in zijn bijdrage aan de Nederlandse kunst- en danswereld.

Ook in de collectie van Museum Arnhem zijn bijzondere werken van Erwin Olaf te vinden. Zo was er in 2013 onder de titel Regressive een solotentoonstelling van zijn werk te zien. Dat was ook de Nederlandse première van de installatie The Keyhole; een sleutelwerk in zijn oeuvre dat is opgenomen in de collectie van Museum Arnhem. Ook maakte hij campagnefoto’s voor het museum, waaronder die voor de tentoonstelling Ravage.

Erwin Olaf voor Introdans is van 12 december 2023 t/m 21 januari 2024 in De Koepel van Museum Arnhem te zien. Het gaat hier om een bescheiden presentatie van beelden die Erwin Olaf in opdracht van Introdans maakte. De Koepel van Museum Arnhem is gratis toegankelijk.

Blijf op de hoogte