4 oktober 2022
Introdans choreograaf Adriaan Luteijn was afgelopen week als jurylid aanwezig bij de Brisbane International Contemporary Dance Prix (BICDPRIX) in Australië.

Introdans choreograaf Adriaan Luteijn jurylid bij BICDPRIX

BICDPRIX heeft als doel getalenteerde jonge dansers (15-22 jaar) de kans te bieden om in contact te komen met toonaangevende internationale opleidingsinstellingen en professionele dansgezelschappen.

Dansers konden online een video in sturen om mee te doen aan de Brisbane Prix. Uit alle video’s zijn de meest getalenteerde kandidaten (92) uitgenodigd voor de finaleweek van 26 september t/m 1 oktober in Brisbane, Australië. In deze week nemen de kandidaten deel aan klassieke en moderne danslessen, improvisatie, choreografie en repertoire met vooraanstaande choreografen en coaches. Een internationaal panel van juryleden, waaronder Introdans choreograaf Adriaan Luteijn, jureert deze finale week. Adriaan geeft ook een bonus workshop aan de laatste 20 finalisten.

Uiteindelijk hebben alle finalisten en deelnemers de mogelijkheid om korte en voltijdse stages aangeboden te krijgen bij toonaangevende partnerscholen of bedrijven, waaronder Introdans. De jury selecteert finalisten die op mogen treden bij een galavoorstelling. Ook worden er dansers geselecteerd die mogelijk een geldbeurs ontvangen om een ​​professionele danscarrière uit te bouwen.

Kijk voor meer informatie op bicdprix.com.

Blijf op de hoogte