10 oktober 2022
Van 10 t/m 16 oktober 2022 presenteert Sibikwa Arts Centre het Inaugural BODY MOVES International Inclusive Dance Festival voor valide en beperkte dansers in Benoni (Zuid-Afrika). Introdans choreograaf Adriaan Luteijn is samen met gastdanser Eva Eikhout te gast op het festival. Luteijn maakt speciaal voor dit festival een choreografie voor Eva en een Zuid-Afrikaanse danser die daar ook gepresenteerd zal worden.

Introdans bij BODY MOVES International Inclusive Dance Festival

Van 10 t/m 16 oktober 2022 presenteert Sibikwa Arts Centre het Inaugural BODY MOVES International Inclusive Dance Festival voor valide en beperkte dansers. Namens Introdans zijn choreograaf Adriaan Luteijn en gastdanser Eva Eikhout aanwezig. Luteijn maakt speciaal voor dit festival een choreografie voor Eva en een Zuid-Afrikaanse danser die daar ook gepresenteerd zal worden. Naar het festival komen dansers en dansgezelschappen uit Ierland, Vlaanderen, Italië en Nederland, ondersteund door hun ambassades, evenals uit Zuid-Afrika en Oeganda, ondersteund door de British Council.

Door beperkte dansers dezelfde kansen te bieden om op te treden als dansers zonder beperking, wil het festival percepties uitdagen en het begrip van dans en handicap vergroten, terwijl het culturele uitwisseling, samenwerking en samenwerking tussen Afrikaanse en Europese landen bevordert.

Het programma omvat:
– Dans- en beperktenworkshops en optredens van internationale en Zuid-Afrikaanse artiesten op reguliere scholen en scholen voor leerlingen met speciale behoeften van 10 – 14 oktober.
– Professionele uitwisselingsworkshops voor dansers en choreografen in Sibikwa Arts Centre van 10 – 14 oktober.
– Een hybride colloquium, gehost in het Sibikwa Theater en live gestreamd naar de Facebook-pagina van het Sibikwa Arts Center, om gesprekken te promoten tussen academici, maatschappelijke organisaties en kunstenaars die geïnvesteerd hebben in het mainstreamen van handicaps in en door middel van dans. Het colloquium vindt plaats van 18.00 – 19.30 uur op 13 en 14 oktober
– Solo-, gezelschaps- en gemengde optredens in het Sibikwa Theater op 15 en 16 oktober, waaronder de nieuwe choreografie van Adriaan Luteijn voor Eva en Eikhout en een Zuid-Afrikaanse danser.

Het festival wordt gefilmd als onderdeel van een gezamenlijk onderzoeksproject over beperking, dans en burgerschap in Afrika door Dr. Lliane Loots (UKZN, SA) en Prof Yvette Hutchinson (University if Warwick, UK).

Bekijk hier meer informatie.

Blijf op de hoogte