Het gouden verhaal van Prinses Margriet

Het gouden verhaal van Prinses Margriet

Prinses Margriet als beschermvrouwe van Introdans: Introdans beweegt je. Letterlijk en figuurlijk. Tijdens een voorstelling gebeurt het maar al te vaak dat ik mee wil dansen.

‘De beweging zit ook in de manier waarop Introdans maatschappelijk betrokken is. Dansen met kinderen met een beperking, met eenzame ouderen, met mensen met autisme. Het bezoeken van repetities en voorstellingen van Introdans is altijd een feest. De energie spat ervan af en dat geeft weer energie. Dierbare herinneringen koester ik aan de fantastische optredens voor diverse verjaardagen van mij.

Introdans is bijzonder. In de keuze voor balletten – heerlijk onvoorspelbaar –, in de diversiteit en in de durf die het toont. Niet te beroerd om buiten de gebaande paden te gaan. Dat spreekt mij aan. Evenals de toegankelijkheid. Bij Introdans is het nooit elitair, wel van hoog niveau. Dat Introdans je beweegt, hebben de afgelopen vijftig jaar wel bewezen. Ik ben er trots op dat ik beschermvrouwe mag zijn van zo’n geweldige ‘familie’ en ik ben er zeker van dat Introdans ook de komende vijftig jaar velen blijft bewegen.’

Blijf op de hoogte