Het gouden verhaal van Frieda Veenman-Barentz

Het gouden verhaal van Frieda Veenman-Barentz

Frieda Veenman-Barentz is 91 jaar en de grootste fan van Introdans. Zij danste mee in De Ontmoeting en het Generatieduet.

Op 1 augustus 2022 is Frieda op 92-jarige leeftijd overleden. Voor alle dansers en medewerkers is zij al jaren een begrip, we zullen je missen bij onze voorstellingen en projecten. Rust zacht lieve Frieda.

‘Ik word er zo gelukkig van. De spagaat lukt niet meer, maar ik dans nog elke dag. Het houdt me flexibel, fysiek, maar ook mentaal. Het geeft me veerkracht en stabiliteit. Op mijn vierde ging ik op ballet in Indonesië. Op mijn elfde kwam ik in een concentratiekamp en daar danste ik ook elke dag. Dans is een manier om ergens doorheen te komen. Het helpt om vrienden te maken en je kunt er je emoties in kwijt.

Al ruim twintig jaar ben ik de grootste fan van Introdans. Eerst ging ik alleen naar voorstellingen. Toen zag mijn man, die toen nog leefde, een oproepje voor een auditie voor Meisjes van 70+. Ik werd als nummer 1 uitgekozen. Daarna volgden heel veel projecten, De Ontmoeting en zelfs een optreden voor koningin Beatrix. Voor elke workshop pakte ik de trein uit Meppel. Ik word gewoon hartstikke gelukkig van Introdans. Iedereen is aardig. Je mag hier echt meedoen, je voelt je hier gezien. In de coronatijd had ik echt heimwee. Introdans is één groot feest, zij worden 50 en ik 92. Ik kan niet wachten om Introdans weer te zien dansen!’

Tekst Leontine Zantinge | Illustratie Eric Arendsen

Blijf op de hoogte