Het gouden verhaal van Eva Eikhout

Het gouden verhaal van Eva Eikhout

Eva Eikhout is programmamaker en presentatrice bij BNNVARA, zelfstandig ondernemer en danst in De ontmoeting Pro Forma.

‘Ik kwam bij Introdans omdat Adriaan Luteijn me vroeg de HubClub te presenteren, een inclusieve dans clubnight. Hij verbond me als co-presentator aan Rutger Messerschmidt, een acteur met Down. Hoe tof was dat! Ik zei later een keer tegen Adriaan dat ik het wel heel cool vond wat je met dans allemaal kunt en dat ik het erg mooi vond. Waarop hij vroeg: “Zou je niet een keer mee willen doen?” Ik dacht op dat moment dat hij vroeg of ik een oefenlesje kwam doen. En nu ga ik ineens De ontmoeting Pro Forma dansen!

Ik vind het heel vet hoe je een verhaal kunt vertellen zonder woorden, dus puur met je lichaam. Ik merk bij Introdans altijd een rode draad: nee is nooit een optie. Vallen mag, maar opstaan moet. En iedereen streeft altijd naar beter. Dat vind ik een fijn uitgangspunt. Je mag héél erg zijn wie je bent, maar we streven wel echt naar professionaliteit en kwaliteit. En als dat even niet hoeft, kunnen we ook verschrikkelijk lachen met elkaar. Het zijn allemaal fijne mensen die hard werken voor wat ze willen. En ik denk dat je daardoor samen iets veel mooiers kunt neerzetten dan alleen. Maar daarvoor moet je wel dezelfde mindset hebben.’

Tekst Jip Mendes | Illustratie Eric Arendsen

Blijf op de hoogte