Nalatenschap

Vele generaties en doelgroepen genieten gedurende hun hele leven van onze voorstellingen en activiteiten. Geef ook volgende generaties die kans door Introdans op te nemen in uw testament. Dat kan op verschillende manieren.

Met een erfstelling wordt Introdans (mede-)erfgenaam naast eventuele familieleden, vrienden of andere goede doelen. Introdans erft dan een deel van uw nalatenschap.

Door een legaat op te nemen in uw testament dat ten goede komt aan Introdans, steunt u ons met een vast omschreven bedrag of bezitting.

Tot slot kunt u met een fonds op naam zowel tijdens leven als vanuit uw testament schenkingen aan Introdans doen ten bate van een specifiek doel. Zo bepaalt u zelf hoe uw schenking door Introdans wordt besteed. Het oprichten van een fonds op naam is een mooie manier om uw naam voor langere tijd aan Introdans te verbinden of om een dierbare te eren.

Introdans is door de overheid erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daarom wordt er geen erfbelasting geheven over testamentaire schenkingen aan ons gezelschap. Dit betekent dat uw nalatenschap aan Introdans geheel ten goede komt aan onze dans.

“We hebben geleerd dat er heel veel mooie en bijzondere dingen zijn in het leven. Daar genieten we met volle teugen van. De unieke danstaal van Introdans, is één zo’n ding. Om daarmee afscheid te nemen, vinden wij een prachtige gedachte. En dat Introdans weer nieuwe voorstellingen kan maken met wat wij achterlaten, waar anderen weer van genieten: hoe mooi is dat?”

Helma Kolmschate en Onno Vos

Klik hier voor het verhaal van Helma en Onno.

Net als voor onze Partners en Vrienden doen we graag iets terug voor wie Introdans in het testament opneemt. In een persoonlijk gesprek maken wij graag kennis met u en luisteren wij naar uw persoonlijke wensen.

Als u tijdens uw leven een schenking aan Introdans wilt doen, is daarvoor geen notariële akte vereist. Het schenken tijdens leven geeft voldoening, omdat u zelf kunt blijven genieten van onze voorstellingen en activiteiten. Als u ons (ook) na uw overlijden wilt steunen middels een erfstelling, legaat of Fonds op naam, moet dit in een testament geregeld worden. Een testament is een notariële akte. Het team familierecht van Dirkzwager helpt u graag bij het opstellen of aanvullen van uw testament. U kunt daarvoor contact opnemen met Ineke Meuwese via meuwese@dirkzwager.nl of 026–3655568.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om bij te dragen aan onze voorstellingen en activiteiten? Neem dan contact op met Janet Schuring-Aarts van den Berg via janet.schuring@introdans.nl, 026-3512111 of onderstaand contactformulier.

Contactformulier

Vul hieronder het contactformulier in.

Blijf op de hoogte