Documentaire Scalabor Bruist Verder

2 november 2022

 

Documentaire Scalabor Bruist Verder

In het kader van het stimuleren van inclusiviteit werkten we onlangs samen met arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor en studenten van ArtEZ aan het project “Scalabor Bruist Verder”. Met trots presenteren we de korte documentaire die hierover is gemaakt (zie onder).

Het idee achter Scalabor Bruist Verder is dat iedereen kan dansen, ongeacht leeftijd of fysieke beperking. Een week lang werkten studenten van ArtEZ samen met medewerkers van Scalabor en het interactieteam van Introdans onder leiding van Adriaan Luteijn (choreograaf en artistiek manager van Introdans) aan een dans rond het thema leuker, slimmer en fitter. Daarbij stonden uitwisseling, acceptatie, liefde en openheid centraal. Donderdag 15 september 2022 vond de presentatie plaats op de locatie van Scalabor.

Adriaan Luteijn zegt er dit over: “Wat ik het belangrijkste vind om uit te dragen: dans en je creatief uiten door beweging past bij iedereen. Dat hoort niet vast te liggen binnen het kader van een bepaald type lichaam, de achtergrond die iemand heeft, kansen in het leven, het eventuele rugzakje, gender of fysieke gesteldheid. Vanuit deze gedachte kwam ik ook bij Scalabor terecht. Ze zijn een van de vele partijen waar we mee samenwerken om mensen uit het sociaal maatschappelijk domein te bereiken. Bij het maken van moderne dansproducties ben ik er in de loop der jaren achter gekomen dat je geweldige dingen kan maken met mensen uit alle lagen van de samenleving. Aan de ene kant hebben we onze klassiek geschoolde dansers die tot de absolute wereldtop behoren, daarnaast staan mensen op het podium die het publiek niet in het theater verwacht. Het samenbrengen van twee totaal verschillende werelden levert voor mij als maker interessante artistieke chemie op.”

Scalabor Bruist is een samenwerkingsproject van Introdans en Scalabor in het kader van het Grote Verbindingsplan van Introdans 2021-2024, en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie en Stichting Doen/Vriendenloterijfonds.

Credits

Choreografie: Adriaan Luteijn – Introdans
Begeleid door Team Interactie Introdans: Mironne Gerritsen, Diana Vieira Alves, Louise Harmsen
Danspresentatie:
Scalabor medewerkers: Janet Schutte, Martha Machiels, Hennie Bochoven, Tamara Bloem, Petra de Beijer, Brigitte Nijenhuis, Olga Boer, Jan van Duinkerk, Wendy Siep, Anita Mahieu, Wendela Verkaik, Riet Hendrixen, Hanneke van Doorn, Freddie Tutuarima, Kees Nijdam, Bert Gerrits.
ArtEZ studenten: Tinka Brinkman, Vince De Cock, Eloy Cojal, Gaia Di Caro, Ella van Koeveringe, Aleksandra Krapiva, Pia Macerol, Oscar Magnusson, Laura Martens, Bernat Martínez Sardà, Charlotte Nauwelaers, Emiko Ophei, Alexandros Papadakis, Jae Yeon Park, Eléonore Piquemal, Burja Podlesnik, Inês Sampaio Fertuzinhos, Anna Vandorpe, Patrick Wiel, Bente Wouters, Emma Zeimen.
Film: Itmoves – Inge Theunissen

Blijf op de hoogte