Pablo Dávila Iglesia

Geboren:
1999, Gijón (Spanje)
Opleiding:
Conservatorio Profesional de Música y Danza de Gijón (Spanje) en Codarts, Rotterdam

Pablo toonde al op zeer jonge leeftijd een enorme interesse voor podiumkunst en bezit een natuurlijk talent en gevoel voor dans. “Mijn ouders hebben een theatergezelschap, dus ik ben eigenlijk opgegroeid in de theater- en oefenstudio’s. En dat fascineerde me natuurlijk.” Als Pablo niet naar het theater was om met zijn ouders theatervoorstellingen of dansvoorstellingen te bezoeken, gaf hij thuis zijn eigen dansvoorstellingen.

Het was dan ook geen verrassing dat Pablo op dertienjarige leeftijd startte aan een studie aan het conservatorium van Gijón. “Ik schreef me in voor het conservatorium om Muziek te studeren, maar ik had er een hekel aan. Ik herinner me dat ik naar de dansstudenten in de gangen en door de ramen keek. Ik bleef me zó jaloers voelen, dat ik stopte met mijn studie Muziek en besloot Dans te gaan studeren. Daarna werd het conservatoriumgebouw opeens de plek waar ik mij het veiligst en gelukkigst voelde, terwijl het daarvoor mijn minst favoriete plek was.”

Na zijn afstuderen in 2018 besloot Pablo zijn studie voort te zetten aan Codarts in Rotterdam. In het seizoen 2021/2022 gaat hij als stagiair bij Introdans aan de slag. Pablo heeft het erg naar zijn zin bij Introdans. Hij houdt van de diversiteit van het repertoire en heeft het gevoel dat Introdans zowel het publiek als de dansers een groot scala aan stijlen biedt. “Het is een waar genoegen om de studio’s binnen te lopen en ik ben enorm dankbaar voor deze kans om me te blijven ontwikkelen als danser.”

Pablo voelt zich krachtig als hij op het podium staat. Het geeft hem een gevoel van realiteit en zekerheid en hij geniet van het zelfvertrouwen dat opborrelt wanneer hij zich goed heeft voorbereid en hij het gevoel heeft dat hij zijn lichaam kan vertrouwen. Voor Pablo is dans als een natuurlijk instinct: zonder twijfel en zonder te hoeven zoeken naar antwoorden. Natuurlijk heeft hij soms even genoeg van dansen, maar daar vond hij een geweldige oplossing voor: “wanneer dans me frustreert, dans ik gewoon wat meer en ineens is alles beter!”

Blijf op de hoogte