Léa Visser

Geboren: 2001, Amsterdam (Nederland)
Opleiding: Nationale Balletacademie, Amsterdam
Ervaring: Introdans (stagiair in seizoen 2019/20 en 2020/21, gastdanser in seizoen 2021/22)

De Notenkraker

Als klein meisje gaf Léa samen met haar zusje zelfgemaakte dansvoorstellingen aan haar ouders en broertje. Vroeger al zat Léa nooit stil: “ik denk dat ik dat van mijn ouders heb gekregen”. Op haar vierde bezocht ze haar eerste balletvoorstelling: De Notenkraker. Al dansend vervolgde ze haar weg naar huis, waar ze besloot: “ik wil ook dansen op een podium”. Kort daarna schreef Léa zich in bij een balletschool in Oostzaan. Haar balletdocent zag Léa’s talent en adviseerde haar auditie te doen bij de Nationale Balletacademie. Als tienjarig meisje startte zij hier haar professionele balletopleiding. Al gauw nam ze deel aan haar eerste professionele balletvoorstelling. Dat was, hoe kan het ook anders, De Notenkraker.

Verbondenheid

Dans is voor Léa een manier om alles los te laten; een uitlaatklep. “Dans betekent voor mij verbondenheid. Met mezelf, mijn gevoel en mijn lijf. Maar ook met andere mensen. Wanneer ik op het toneel sta, voel ik dat alles samen komt. Het licht, de kostuums, het decor, de muziek uit de speakers en de energie van alle dansers en het publiek. Ik krijg daar zelf enorm veel energie van. Alle dansers geven telkens weer een tikje extra energie. Dat vind ik heel mooi om te zien”.

Léa en Introdans

In november 2019 startte Léa haar stage bij Introdans. Eigenlijk was ze van plan om pas in het derde jaar van haar bacheloropleiding auditie te doen, maar dat plan verliep anders dan gedacht. “De stage kwam al een jaar eerder op mijn pad toen Introdans op korte termijn een invaller nodig had. Ik ben binnen een week begonnen bij Introdans en stond diezelfde week al op het toneel”. Léa is erg dankbaar voor deze kans: “Introdans heeft mij laten inzien dat er een grote diversiteit aan dansstijlen is. Ik wil altijd blijven leren en bij Introdans blijf ik mij ontwikkelen en heb ik al ontzettend veel geleerd.” In seizoen 2021/22 is Léa gastdanseres in Pink Panther Party en Confetti.