Giovanna Doria

Geboren : 2000, Congo
Opleiding: Ballettschule Theater Basel Theater Basel (Zwitserland), ZhDK Bachelor Contemporary Dance, Zurich (Zwitserland), Internship Theater Basel (Zwitserland)
Ervaring: bij Introdans sinds augustus 2023

Giovanna werd geboren in Congo en groeide op in Milaan, Italië, waar ze haar eerste danslessen kreeg. Dit gebeurde dankzij haar oom die, vanuit zijn passie voor muziek, onmiddellijk het ritme van Giovanna opmerkte als ze thuis voor de tv aan het dansen was. Ondertussen deed ze ook aan volleybal, maar met het verstrijken van de jaren voelde Giovanna dat dansen haar meer plezier en voldoening gaf, dus begon ze meer betrokken te raken bij wedstrijden in Italië en in het buitenland totdat Richard Wherlock, directeur van Ballet Basel haar de kans gaf om haar professionele opleiding aan de Ballettschule Theater Basel te starten. Na haar afstuderen in 2020 merkte Giovanna dat ze niet helemaal compleet was als danseres. Vanuit een nieuwsgierigheid om de klassieke ballettechniek zo goed mogelijk te kunnen combineren met modern, volgde de wens om een tweede professionele dansopleiding te doen aan de Zürich Hogeschool van de Kunsten (Zhdk). Voor het seizoen 2022/23 trad ze in dienst bij Ballet Basel als stagiair, waar ze voor het eerst kon ervaren wat het betekent om te werken in een professionele omgeving, omringd door briljante geesten en lichamen. 

Verbinding en ontdekking

Als kunstenaar is Giovanna op het punt gekomen waarop het haar belangrijkste doel is om de emoties die ze in het leven heeft ervaren, over te brengen in dans, in kunst. Deze kunstvorm heeft een sterke betekenis en belang voor haar, het gaf haar kracht toen ze haar eerste en beste supporter, haar vader, verloor; de persoon die altijd bij elke show aanwezig was, die deze droom met haar deelde. Nu stelt dans Giovanna in staat om te delen met het publiek en de dansgemeenschap: haar vrijgevigheid, gevoeligheid, dankbaarheid en de sensaties die ze ervaart als ze danst. Daarnaast is het voor haar ook een manier om verbinding te maken en te ontdekken wat diep in haar verborgen zit, wat ze nog niet is tegengekomen.

Giovanna en Introdans

Giovanna is seizoen 2023/24 bij Introdans gekomen. Ze is erg blij dat ze deze kans heeft gekregen en staat open voor wat ze aan het hele team kan geven.

Blijf op de hoogte