Floris Puts

Naam: Floris Puts 
Geboren: 2005, Zoetermeer 
Opleiding: Koninklijk Conservatorium, Den Haag  
Ervaring: Introdans sinds augustus 2023 
Onderscheidingen: Aanmoedigingsprijs Dansbeurs Cultuurfonds School voor Jong Talent 2021, Beurs van Dansersfonds’79 in 2022

Van moonwalken tot Billy Elliot

Floris’ fascinatie voor dans begon toen hij vier of vijf jaar was met een dvd van Michael Jackson. Je kon hem zien dansen en moonwalken voor de televisie. Geïnspireerd door filmpjes van een jonge, tappende Michael Jackson en Sammy Davis Jr. ging Floris op zesjarige leeftijd op taples bij de dansschool waar zijn zus ook danste. Hij bleek bijzonder talentvol en het bleef niet alleen bij tappen. Breakdance, inclusief back-en headspins, volgde al snel. Niet veel later ging hij, mede geïnspireerd door de film Billy Elliot, meedoen met de klassieke balletlessen van zijn zus.  

Het toeval wil dat men niet lang daarna jongens zocht voor Billy Elliot de Musical. Floris deed auditie en werd geselecteerd. Het werd een levensbepalend project. Na een jaar trainen op de Billy Elliot School, beleefde hij de tijd van zijn leven in de prachtige musical. Hij was toen pas negen jaar oud. Dit grote avontuur vormde de basis van zijn passie voor dans en de droom om later zelf danser te worden.  

Floris werd in 2015 aangenomen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en hij heeft zich daar fysiek en in diverse dansstijlen kunnen ontwikkelen. 

Naast zijn dansopleiding speelde Floris ook nog hoofdrollen in twee musicals en speelde hij in de televisieserie De Vliegende Hollander. Ook is hij inmiddels een begenadigd gitarist, maar zijn hart ligt bij dans. 

In 2021 won Floris als aanmoedigingsprijs, de dansbeurs  van de “Cultuurfonds School voor Jong Talent” en in 2022 een beurs van “Dansersfonds’79”.  

Floris en Introdans

Floris heeft Introdans altijd van een afstandje gekend van de verschillende voorstellingen die hij door de jaren heen heeft gezien. Het gevarieerde repertoire heeft hem altijd aangesproken, vooral omdat hij zichzelf ook ontwikkelde in verschillende dansstijlen. Hij vindt het dan ook fantastisch dat hij nu zelf bij Introdans een bijdrage mag leveren en zo verder kan werken aan zijn professionele danscarrière. Floris is stagiaire in seizoen 2023-24.