Eskil Dorrepaal

Naam: Eskil Dorrepaal
Geboren: 2002, Lund, Zweden
Opleiding: Tivoli Balletskole, Kopenhagen en Codarts, Rotterdam 
Ervaring: Introdans, sinds augustus 2023

Een energiek en fantasievol kind

Eskil Dorrepaal groeide op in het zuiden van Zweden. In zijn familie speelde cultuur altijd een grote rol en omdat hij een erg energiek en fantasierijk kind was, leek dansen voor hem een goede keuze. Zijn Zweedse moeder werkte op een balletschool terwijl ze zwanger was van hem, dus eigenlijk heeft Eskil zijn hele leven gedanst! 

Eskil begon zijn opleiding in zijn geboortestad Lund waar hij zijn liefde voor dans ontwikkelde. Na verloop van tijd wilde hij zijn training intensiveren en ging hij studeren aan  de Tivoli Balletschool in Kopenhagen. 

Van Bournonville naar vloerwerk en meer

Na het afronden van zijn klassieke balletopleiding in Denemarken, besefte Eskil dat een meer moderne benadering van dans een goede vervolgstap zou zijn. Aangezien zijn vader Nederlands is en opgegroeid is in Rotterdam, stelde Eskil voor om auditie te doen bij Codarts. Gelukkig werd hij daar aangenomen. Hij ruilde daarmee zijn Bournonvillelessen in voor vloerwerk, improvisatie en een veelvoud verschillende manieren van bewegen. 

Een mix van de Zweedse en Nederlandse cultuur

Eskil is een mengelmoes tussen de Zweedse en de Nederlandse cultuur. Sinds hij in Rotterdam studeert, voelt hij dat hij met de dag meer Nederlands wordt. Zijn punctualiteit en kijk op het werk blijft vrij Scandinavisch maar hij waardeert de Nederlandse directheid en efficiëntie. Hij ziet zichzelf vooral als een doorzetter die niet snel opgeeft. Meer vertrouwd raken met de Nederlandse cultuur is iets wat hij echt waardeert en niet als vanzelfsprekend beschouwt. 

Een droom die werkelijkheid werd

Nu hij een stageplek bij Introdans heeft, kan hij zijn droom eindelijk waarmaken. Hij zal het in het seizoen 20232024 bij het gezelschap mogen meetrainen en dansen.