Ángela Waidele Lluch

Geboren : 1997, Alicante (Spanje)
Opleiding: José Espadero professional dance conservatory in Alicante – klassiek ballet
Ervaring : Titoyaya Dansa, Introdans (sinds november 2022) 

Angela wist al heel jong dat ze haar leven aan dansen wilde wijden. Haar eerste danspasjes zette ze op driejarige leeftijd op school. Toen ze acht jaar was startte ze op het conservatorium want ze wilde meer.
“Na mijn klassieke balletopleiding werd ik beetje bij beetje geïntroduceerd bij nieuwe gezelschappen in moderne dans. Ik liep verschillende stages bij professionele groepen zoals OtraDanza en Poyecto TitoYaya. Mijn eerste contract kreeg ik bij Gustavo Ramírez Sansano voor de productie van Carmen.maquia en ik werkte ook bij Marroch, een modern dansgezelschap. Vanaf mijn negentiende was ik met veel plezier danslerares op een dansschool.”

Danseres in hart en nieren

“Ik heb mezelf nooit in een ander beroep gezien dan danser. Ik ging ook altijd al veel naar theater en de dansers die ik daar zag waren een grote inspiratie voor mij. Toen ik professioneel danser werd, werden zij mijn collega’s, waar ik juist altijd al van had geleerd.”
Sinds november 2022 danst Angela bij Introdans: “Ik vind het fijn dat Introdans een repertoiregezelschap is, waar de veelzijdigheid van elke danser aan bod komt en verschillende facetten worden getoond. We werken aan verschillende bewegingen, afhankelijk van de choreograaf. Door hard te werken leren we waar onze sterke en zwakke punten liggen. Je leert je grenzen kennen en vecht om steeds beter te worden.”

Emotie

“Dansen betekent voor mij het ervaren van verschillende emoties: in contact komen met jezelf door middel van beweging en emoties. Dit samen met anderen te doen vind ik heel mooi. En dan zijn er nog de emoties bij een optreden; de zenuwen, de adrenaline in je lijf, de spanning, maar tegelijkertijd ook de vrijheid die je voelt, de rust en de kalmte, dan voel ik me veilig. Voor mij is het podium op gaan en daar te dansen elke keer een heel groot kado.”

Blijf op de hoogte