Bridge to Liberation 2024

Aanstaande vrijdag, is Introdans (met twee van onze gewaardeerde oud-dansers, Yulanne de Groot en Jurriën Schobben) ook aanwezig bij de jaarlijkse Bridge to Liberation in Arnhem. Dit bijzondere evenement op 20 september staat in het teken van 80 jaar vrijheid en herdenkt de historische gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog bij de iconische John Frostbrug. Oud-Introdanser en choreograaf Jurriën Schobben presenteert een nieuwe choreografie die de diepe impact van oorlog verkent.

De viering en herdenking vinden plaats op een drijvend podium, met de majestueuze John Frostbrug als achtergrond. Een groot LED-scherm zal het tafereel verlichten en zorgen voor een meeslepende visuele ervaring. Bekende artiesten, waaronder Karsu, SEF, Jaap Reesema en Thomas Oliemans, zullen het publiek betoveren met hun optredens, begeleid door Phion, orkest van Gelderland en Overijssel.

Datum: vrijdag 20 september 2024
Locatie: John Frostbrug
Tijd: 20:30 uur

Entree: gratis

Bridge to Liberation is meer dan een herdenking; het is een multimediale ervaring die eer betoont aan de Slag om Arnhem. Sinds de start in 2014 heeft dit innovatieve openbare evenement de herinnering aan de slag getransformeerd tot een indringende artistieke ontmoeting. Dit jaar belooft weer net zo indrukwekkend te worden. Doe mee aan deze onvergetelijke eerbetoon aan de vrijheid en echte Arnhemse helden!

Bekijk hier het volledige programa

(Foto archive 2022: Floris Heuer, Nathan Reinds)

Blijf op de hoogte