Introdans treedt op bij 80ste verjaardag prinses Margriet

80ste verjaardag prinses Margriet

15 februari 2023

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, tevens beschermvrouwe van Introdans, vierde op woensdag 15 februari 2023 haar verjaardag in het bijzijn van Introdans bij de voorstelling Carmen.maquia in Apeldoorn. Een groot deel van de koninklijke familie was daarbij aanwezig. Margriet was op 19 januari al jarig, zij werd toen 80 jaar.

“Het is bijzonder en eervol om zo’n groot koninklijk gezelschap bij Introdans te ontvangen.”
Zakelijk directeur Marieke van ’t Hoff

Op 15 februari woonde prinses Margriet onze voorstelling Carmen.maquia bij in Theater Orpheus te Apeldoorn. Prinses Margriet is al vele jaren de beschermvrouwe van de Arnhemse dansers en is bij vele belangrijke gebeurtenissen aanwezig.

De koning en koningin en de man van prinses Margriet, prof. mr. Pieter van Vollenhoven waren bij de voorstelling aanwezig. Het gezelschap werd verder aangevuld met onder anderen prins Constantijn en prinses Laurentien, prinses Irene en haar dochter prinses Margarita en de kinderen van Margriet en Pieter, samen met hun partners. De dansvoorstelling Carmen.maquia van de Spaanse choreograaf Gustavo Ramirez Sansano vertelt een verhaal over liefde en jaloezie. Het is een mengeling van moderne dans, flamenco en de paso doble, een Spaanse stijldans waarin het stierenvechten wordt uitgebeeld.

Blijf op de hoogte