Perry Gits

Perry Gits is een veelzijdig kunstenaar die naam heeft gemaakt in de wereld van theater, programmamaken en performance. Als bekroond theaterregisseur en -performer ontving hij zowel de Zilveren als de Gouden Krekel, prestigieuze prijzen in de Nederlandse theaterwereld.

Naast zijn theaterwerk is Perry ook programmamaker bij De School Amsterdam, waar hij zijn eigen clubavond De Scorro samenstelt. Hij is verantwoordelijk voor het kunstprogramma in de club, en zijn creativiteit en artistieke visie hebben ertoe bijgedragen dat De Scorro een van de belangrijkste en meest gerespecteerde clubavonden in de stad is geworden.

Perry’s werk is geïnspireerd door alles wat hij of de mensen om hem heen meemaken in hun dagelijks leven. Hij is een kunstenaar die gelooft in het gebruik van verschillende zintuigen om met zijn publiek te communiceren, en hij streeft ernaar werk te creëren dat toegankelijk is voor een breed scala aan mensen. Zijn toewijding om kunst te maken die mensen uit alle lagen van de bevolking aanspreekt, onderscheidt hem van veel andere kunstenaars.

Naast zijn theater- en programmeerwerk is Perry ook een prominente figuur in de Nederlandse Ballroom-scene. Hij is de eerste mannelijke sekssirene van de Nederlandse Ballroom-scene en hij is een trots lid van het Iconic House of Ninja als de Nederlandse prins. Zijn betrokkenheid bij de Ballroom-scene getuigt van zijn passie voor optreden en zijn toewijding om grenzen te verleggen en conventies uit te dagen.

Over het algemeen is Perry Gits een ongelooflijk getalenteerde en veelzijdige artiest die een grote impact heeft gehad op de Nederlandse kunstscene. Zijn werk wordt gedreven door een passie voor creativiteit en een verlangen om contact te maken met mensen, en hij zal de komende jaren zeker furore blijven maken.

Picture by Joel Quayson

Blijf op de hoogte