Film Roze Cast en optreden Last Dance door Vincenzo

Introdans op Coming In Week 2024

Op 10 oktober, tijdens de Coming In Week, wordt de film van de Roze Cast van Introdans vertoond in De Kurk in Arnhem. De Roze Cast was een samenwerkingsproject tussen Introdans en SWOA, met muziek van Spinvis, dat in 2018 op verschillende locaties werd uitgevoerd, waaronder zorginstellingen, opleidingen, conferenties en theaters. Het doel van Introdans en SWOA was om de positie van lhbti+ ouderen in onze samenleving te versterken.

In Nederland leven naar schatting zo’n 400.000 roze senioren. Zij zijn vaak minder zichtbaar dan jongere generaties en groeiden op in een tijd waarin homoseksualiteit nauwelijks bespreekbaar was. Velen hielden hun geaardheid verborgen, en in veel gevallen is dat nog steeds zo.

Kom op 10 oktober naar de film en laat je verrassen door het bijzondere einde, dat live wordt uitgevoerd door een deel van de dansers. Na de film is er een nagesprek waarin we samen in gesprek gaan over hoe het vroeger was en hoe de situatie nu is.

Datum: Donderdag 10 oktober
Locatie: De Kurk, Steenstraat 68
Tijd: Inloop vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur, nagesprek om 20.30 uur.

 

Introdanser Vincenzo Turiano treedt bovendien op zaterdag 12 oktober op tijdens de Queer Party met zijn solo Last Dance! Kom samen, dans, vier, en laat je volledig gaan op deze kleurrijke avond vol inclusiviteit en vrijheid!

Datum: Zaterdag 12 oktober 
Locatie: Rembrandt
Tijd: 21.00 – 02.00 uur

Blijf op de hoogte