Het is aan!

Het project Wil je verkering met ons? is een duurzaam samenwerkingsproject met zes scholen uit Overijssel en Gelderland. Met steun van Fonds 21 en het VSB Fonds zijn we in september verkeringen met zes scholen gestart, en sindsdien is het ‘dik aan’!

Van elke school zijn twee tot drie klassen een vaste relatie aangegaan met één van de dansdocenten van Introdans. In op maat gemaakte danslessen werken zij in tien weken toe naar een voorstelling in vol ornaat: mét kostuums en decor. Het resultaat presenteren de leerlingen binnenkort aan hun familie en de rest van de school. Alle danslessen zijn ontwikkeld rondom een specifieke vraag vanuit de school. Thema’s die in de lessen voorbij komen zijn samenwerken, grenzen durven aangeven, uit je comfortzone treden, vertrouwen opbouwen en leren rekenen.

“Het is fascinerend dat de leerlingen met dit project op een andere manier getriggerd worden en daardoor ook andere vaardigheden ontwikkelen. Zo zijn er leerlingen met een heel korte aandachtspanne die door te dansen tóch mee blijven doen, of leerlingen die zich tijdens het dansen wél kunnen uiten terwijl dat normaal erg lastig is voor hen. Die benaderingswijzen neem ik mee in mijn eigen lessen.”

Docent uit het speciaal onderwijs

“Het geeft ontzettend veel voldoening om bijvoorbeeld te zien hoe één van de leerlingen de eerste lessen nog vooral met de lichtjes op de speaker bezig was, maar inmiddels blij naar me toe komt, alle passen onthoudt en lachend met de anderen meedanst!”

Dansdocent Introdans

Draag bij

Geniet je van onze voorstellingen en activiteiten vol schoonheid en inspiratie? Ook in de toekomst willen we vele generaties blijven bewegen. Maak dit samen met ons mogelijk en draag bij als Vriend van Introdans of ga de verbinding aan als bedrijfspartner.

Draag bij

Blijf op de hoogte